Tips til at ‘dampe’ om vinteren

Når det kolde vejr nærmer sig, så vil måden hvorpå din e-cigaret og e-væske fungerer, føles anderledes end normalt. Herunder er der nogle ting, som du skal forvente, og råd til hvordan du kan undgå dem.

 

Sikkerhed og håndtering af batteri

Koldt vejr og batterier er ikke en god kombination, og ved ekstremt lave temperaturer (omkring -20 grader), vil batteriet fuldstændig holde op med at fungere - også selvom din MOD ikke udsættes for så lave temperaturer.


Grundet de kemiske processer i batterierne, hvis funktion nedsættes i koldt vejr, er energi-produktionsniveauerne tilbøjelige til at falde og dermed medføre en kortere batterilevetid samt svagere ydelse. For at undgå dette, skal du have din MOD i en indvendig lomme, og helst ikke efterlade den i et køretøj natten over. Bær også et ekstra batteri eller to, da det kan blive nødvendigt at skifte dem oftere end andre tidspunkter på året.

 

Prøv at undgå ren VG E-væske

Det anbefales at skifte til en e-væske med et højt VG-niveau når vinteren starter, da dette vil spare dig for problemer og komplikationer med dit kit. E-væsker med et højere PG-niveau er meget tykke og kan begynde at krystallisere i koldt vejr hurtigere end PG e-væsker. I dette tilfælde, så kan din e-væske blive sirupsagtig, hvilket gør det sværere for coils at varme væsken ordenligt op.

 

En række tanke er berygtede for deres vinterproblemer, der hovedsageligt er baseret på præ-fabrikerede coils, som ikke er i stand til at håndtere de lave temperaturer. Vi foreslår en række løsninger i forhold til dette: prøv at varme din e-væskeflaske op i dine hænder før brug; tag et par “primerpust” for at opvarme coilen og e-væsken omkring den op, og sidst men ikke mindst, forsøg at holde hele dit kit varmt ved at have det i en indvendig lomme.

 

Sørg for at holde dine enheder tørre

I vintermånederne kan det være svært at undgå, at dine ting bliver våde; dette kan være af sne eller dårligt vejr generelt. Det er vigtigt, at du under alle omstændigheder forsøger at holde dit kit tørt, da vand og elektronik er en dårlig blanding.

Der sælges ikke til personer under 18 år.