Hvad er forskellen mellem Variabel volt & variabel watt på diverse e-cigaretter, mods & batterier.

Der er rigtigt mange der spørger om hvad forskellen på variabel volt(VV) og variabel watt(vw) er, og selvom det umiddelbart virker som noget besværligt noget, er det ganske lige til.

For at få det mest optimale ud af ens smag og damp er det for det meste en nødvendighed at kunne justere op og ned for styrken på batteriet. Alt efter hvor meget styrke du sætter batteriet til vil e-juicen blive opvarmet mere eller mindre.
Forskellige e-juicer har deres eget 'gyldne punkt' ved en given varme hvor de typisk smager bedst og giver mest damp.
Typisk er forskellen på det gyldne punkt ret stor. Nogle aromaer smager bedst ved måske 3.7V hvor andre smager bedst ved 4.1V. Derfor er det en fordel at have et batteri man kan justere volten/watt på.

I grove træk betyder højere volt & watt = mere varme i clearomizeren, og mindre volt & watt, mindre varme i clearomizeren.


VV - VW forskellen

Nu da du ved det helt basale, så lad os snakke om forskellen på variabel volt og watt. Hvis du allerede har en e-cigaret der kan justere begge dele, skal du finde ud af hvilken metode du helst vil bruge, da man ikke kan bruge begge metoder på én gang.
Har du en e-cig der kan justere variabel volt, er det bare at dreje på hjulet i bunden af batteriet på f.eks. et Spinner batteri indtil du får den ønskede smag og mængde damp.

Med variabel watt kan du indstille den ønskede smag på samme måde. Der store forskel på watt's måde at arbejde på, er at den måler modstanden (ohm) på din brænder i clearomizeren, og ud fra den automatisk indstiller volt på din ecig.

Det betyder i bund og grund, at hvis du har 2 foskellige clearomizere med hver sin smag, med 2 foskellige modstande (ohm), og du f.eks har sat din ecigaret til 10 watt, så vil den automatisk regulere volten så du får ca. samme dampmængde på begge to, uden at skulle indstille noget. Hvis det havde været volt, ville den ene clearomizer have givet mere damp en den anden, og det ville være nødvendigt hele tiden at skulle indstille sin volt, alt efter hvilken clearomizer man satte på sin e-cigaret.

Typisk koster (VW) batterier en smule mere end (VV), så hvilken type du skal vælge er meget individuelt.
Er du f.eks typen der har lidt forskellige typer clearomizere liggende med lidt forskellig ryge væsker i dem, kunne det være en fordel ikke hele tiden skulle indstille volt, og så ville variabel watt være at foretrække.

Damper du derimod hele tiden på den samme tank eller clearomizer, har det ikke den store betydning da du formodentligt allerede har fundet din foretrukne volt at ryge på.

Der sælges ikke til personer under 18 år.