Hvilken nikotinstyrke bør jeg dampe?

 

Dette er et meget almindeligt spørgsmål, som folk stiller når de begynder deres dampe-rejse/oplevelse - og med god grund, da det er afgørende at vælge den rette nikotinstyrke. Nikotin er en af de fire hovedingredienser sammen med PG, VG og smagsstoffer, som udgør din e-væske. Nikotinstyrken varierer mellem brugerne, og der er intet korrekt nikotinniveau. Dog er der en måde at finde ud af, hvilken nikotinstyrke du burde dampe. Først og fremmest, så vil vi gerne fastslå hvad nikotin helt præcist er:

 

Nikotin er et ekstrakt af tobaksplanten Nicotiana Tabacum. Det kan også findes i små mængder i fælles fødevarer, såsom tomater og kartofler. Nikotinens humørsvingende virkninger er forskellige ved rapport: disse kan omfatte humørsvingning, årvågenhed og ro. Stoffet anvendes især som både stimulerende og afslappende. Det er et vanedannende stof, der også findes i konventionelle cigaretter, altså helt almindelige cigaretter, og netop også derfor, at så mange mennesker har svært ved at holde op med at ryge.

 

E-væske, der sælges over disken, fås i forskellige styrker, f.eks:

 

     0 mg eller 0%

     3 mg eller 0,3% (lav)

     6 mg eller 0,6% (lav-mellem)

     12 mg eller 1,2% (medium)

     18 mg eller 1,8% (medium-høj)

 

Disse værdier angiver mængden af nikotin pr. ml. juice. Nogle virksomheder repræsenterer dette som en procentdel i stedet for milligram, men de har alle ens værdi.

 

Det næste spørgsmål er: “Hvilken nikotinstyrke går jeg efter?” Og svaret på dette spørgsmål afhænger af hvilken set-up din e-cigaret har, dvs. sub-ohm eller normal ecigaret, og om du er ryger eller ex-ryger. Igen, så er dette noget der varierer fra person til person. Her er nogle grundlæggende tips:

Smag

Der er en bred vifte af e-væske smage derude, og de fleste af dem smager fantastisk. Mængden af nikotin kan dog gøre en stor forskel, men jo højere nikotinstyrke, jo mindre smag. Du vil opleve en mere krads dampning med højere nikotinstyrke. Det anbefales at forblive inden for et lavt nikotinniveau, typisk maks. 6mg, hvis du sub-ohm damper, da mængden af både damp, smag og nikotin er del højere end ved en normal ecigaret.

 

 

Halskrads

Højere nikotinniveau giver dig et stærkere halskrads. Når det kombineres med højere PG-baserede e-væsker, kan dette blive rimeligt stærkt, så det er vigtigt at tjekke, før du køber. Bemærk også, at høje PG-baserede e-væsker og et lavt nikotinniveau muligvis ikke tilfredsstiller behovene hos en ryger eller ex-ryger, som er vant til et stærkt halskrads. Til dem, der går fra rygning til dampning, anbefales et mere udtalt halskrads.

 

Nikotinafhængighed

Nikotin er kendt for at være vanedannende, og hvis du engang har været storryger, så er det fristende at gå efter e-væsker med højt nikotinniveau. Men det er vigtigt at tage højde for, at dampe-oplevelsen er forskellig fra rygning, og det kan ikke være nødvendigt at anvende et højere nikotinniveau. Som en person, der forsøger at holde op med at ryge, anbefaler vi at vælge en medium til høj nikotinstyrke, og derefter gradvist reducere den efterhånden som man vænner sig til at dampe.

 

Du skal være over 18 år for at handle på Ecigaret Land.

Er du ikke 18 år skal du trykke her