Hvad er PG og VG og hvad er forskellen på disse?

For nye dampere kan det være forvirrende at forstå, hvad en e væske helt præcist indeholder. Her er en hurtig guide, som forklarer hvad PG og VG henholdsvis er, og hvad de gør.

 

Først og fremmest, så er PG og VG begge lugtfri væsker der producerer damp når de opvarmes. De er begge ikke-giftige væsker, som kan findes i samtlige husholdnings- og skønhedsprodukter, som f.eks. tandpasta.

 

Men der er også forskel på disse væsker.

 

PG (Propylen Glycol)

Dette er smagsbæreren og e-væsken som giver halskradset. Hvis du ønsker stærkere smags- og halskrads, så anbefales det, at du går efter et højere niveau af PG i din e-væske.

PG er ikke et farligt stof for menneskekroppen og findes i dagligdags ting som f.eks. astmainhalatorer, skønhedsprodukter som shampoo og babyservietter, kaffebaserede drikkevarer, flødeis, drinks med brus, m.fl. Til normale ecigaretter som f.eks eGo Aio, anbefales en 50% PG og 50% VG blanding.

 

VG (Vegetabilsk Glycerin)

Dette er ingrediensen, der styrer niveauet af damp, som du får fra din e væske. Ud over dette er væsker med højere VG-niveauer 'blødere', hvilket betyder, at de er meget mere egnede til Sub Ohm dampning.

Dampere der går efter at lave store dampskyer (“cloud chasers”), vil normalt vælge en e væske med maksimale VG-niveauer, da dette giver de største dampskyer.

VG findes i mange husholdningsartikler, såsom sødestof (som sukkererstatning), skønhedsprodukter som make-up og deodorant, generelt mad, tandpasta, m.fl.


Hvor sikkert er PG og VG?

Begge stoffer er giftfri og sikre til menneskeligt brug. De mest almindelige bivirkninger ved at dampe e-væsker som indeholder PG eller VG er:

  • tør mund

  • ondt i halsen

  • øget tørst

Dog ophører disse symptomer typisk samtidigt med, at kroppen vænner sig til at dampe.

Du skal være over 18 år for at handle på Ecigaret Land.

Er du ikke 18 år skal du trykke her